Over Anna

toos werkloos zelfverzekerd solliciteren
9-tot-5-baan-toos-werkloos

De snelle versie

In maart 2019 zei ik zelf mijn baan als HR-Manager bij Social Deal op om te gaan wonen en werken in Australië. Ik was klaar voor een avontuur! Daarnaast was dit de eerste keer in mijn leven dat ik werkloos was. Ik vertel je beknopt wat er gebeurde nadat ik mijn ontslag had ingediend:
Ik ging aan de slag als Talent Acquisition Specialist (inhouse recruiter) bij een biotech startup in Sydney waar ik ruim een jaar voor werkte.
Ik raakte in april 2020 mijn baan kwijt en kwam thuis te zitten zonder recht op uitkering, omdat ik te lang in Australië had gewerkt.
Ik besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten en startte in mei 2020 mijn eigen bedrijf: Toos Werkloos.
Inmiddels heb ik al tientallen mensen geholpen met solliciteren en deel ik tips & tricks over solliciteren op mijn Instragram kanaal en LinkedIn pagina

Voor ik ondernemer werd…

… Was ik Recruiter bij een biotech startup in Sydney, Australië.
En ook bij verschillende bedrijven in Nederland. Ik heb duizenden CV’s gezien, honderden sollicitatiegesprekken gevoerd en gelukkig ook heel veel mensen aangenomen. Ik weet dus precies hoe het sollictatieproces er aan de bedrijfskant uitziet.

… Was ik 5 jaar HR-Manager bij Social Deal.
Social Deal groeide in de 5 jaar dat ik er werkte van 40 naar 200 medewerkers. Zowel in 2018 als 2019 werd Social Deal uitgeroepen tot Beste Werkgever van het Jaar door vacaturewebsite Indeed. Ik werd hiervoor geïnterviewd door RTL, Metronieuws  en Business Insider

Het mooiste compliment dat ik in mijn jaren als HR-manager kreeg was ‘bij mijn vorige werkgevers ging ik nooit naar HR. Dat was zo’n muffe, akelige afdeling. Maar bij jullie loop ik het liefst elke dag binnen! Voor een praatje of advies… Jullie zijn fantastisch!’. 

Foto-Anna-Bedrijf-Australië
toos-werkloos-investeer-in-jezelf
anna-staats-solliciteren-cursus

Korte Bio

  • Geboren in 1990
  • Opgegroeid in Udenhout, een dorpje tussen Tilburg en Den Bosch
  • Een Bachelor afgerond aan de Hotel Management School Maastricht
  • Woonde in Washington (2011), Mozambique (2013) en Sydney (2019)
  • Woont nu in Den Bosch samen met vriend Robbie en katten Bella en Kees

Anna Staats (30) is sollicitatie expert en spreker. Ze zette zichzelf op de kaart als ondernemer met haar bedrijf Toos Werkloos waarmee ze werkzoekend Nederland helpt om zich zekerder te voelen in solliciteren. Dit doet ze middels (online) cursussen, feedback op CV's & brieven en een-op-een coaching sessies.

Intussen hebben al tientallen mensen geleerd van Anna's unieke skillset: de combinatie van haar ervaring als HR-Manager, Recruiter én als werkloze blijkt goud. Dit is terug te zien in de vele positieve reviews die ze in korte tijd heeft ontvangen. Op Instagram en LinkedIn deelt Anna wekelijks tips over solliciteren en inspireert ze haar volgers met haar positiviteit en humor. 

 

Heb je hulp nodig met succesvol solliciteren of vragen over werkloosheid?

Boek een uur coaching - neem contact op via de contactpagina!
Check mijn LinkedIn pagina voor de 2-wekelijkse Tips van Toos
Volg mijn Instagram account voor inspiratie!
Of neem een kijkje in mijn cursus overzicht.
Ga naar cursussen

Wat andere over Toos zeggen

Marloes
 van der Wiel
Marketing Manager

Ik raakte mijn baan kwijt door corona en kwam in aanraking met Anna door te luisteren naar de podcast van Het Millennial Mysterie waarin ze te gast was. Wat me bijblijft van het interview, is haar advies om open te zijn over het verliezen van je baan. Ik besloot me een-op-een te laten coachen door Anna en leerde in een uurtje tijd meer dan ik de hele dag had kunnen vinden met surfen op internet. Binnen twee maanden had ik een nieuwe baan!

Sanne
 Peeters-Scheepers
HR-Assistent

Door jouw tips tijdens ons gesprek heb ik gelijk die dag de stoute schoenen aangetrokken en iemand benaderd om eens te kletsen en zo tips te krijgen voor een baan die bij me past. Het balletje is toen snel gaan rollen, binnen één maand had ik 3 gesprekken en kreeg ik te horen dat ik was aangenomen bij een heel tof platenlabel.

Marjoleine
 Gondelach
Officemanager

Deze training heeft mij de tools gegeven om mijzelf beter te presenteren op de arbeidsmarkt. Alle vaardigheden die je nodig hebt rondom solliciteren zijn langs komen. Het heeft gemaakt dat ik met meer vertrouwen het sollicitatie proces in kan gaan. Anna is een leuke en spontane dame die goede en duidelijke feedback geeft. Haar werkboek met opdrachten zijn duidelijk geschreven met goede voorbeelden. Ik heb heel veel aan deze training gehad.

Logo toos

Graafseweg 132
5213 AN Den Bosch
[email protected]

KvK: 78049318
BTW: NL003279053B70
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram